Athens Email.: info@pinklotus.gr

Κινέζικη Αστρολογία Προβλέψεις για το 2020

2020 Χρονιά Μεταλλικού Ποντικού

Ο ποντικός είναι το πρώτο ζώδιο στην Κινέζικη αστρολογία και έτσι το 2020 σηματοδοτεί στις 25/1/20 ένα νέο 12ετη κύκλο. Ο συμβολισμός του είναι ένα Μέταλλο Γιανγκ πάνω σ ένα Ποντίκι που ανήκει στο στοιχείο του Νερού Γιανγκ ( Το 1960 ήταν χρονιά μεταλλικοί ποντικοί κ η ιστορία επαναλαμβάνεται! ).

Το μέταλλο της χρονιάς μπορεί να παρομοιαστεί ( μοιάζει ) με ένα όπλο πάνω στο στοιχείο του νερού ( θάλασσα ), άρα μπορούμε να υποθέσουμε οτι πολεμικές συγκρούσεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πολύ πιθανό να συμβούν. Το μέταλλο Γιάνγκ έχει τις εξής ιδιότητες: είναι σκληρό άλλα αφοσιωμένο κ ειλικρινές. Τα άτομα που γεννιούνται με μέταλλο Γιανγκ είναι σκληρά, αφοσιωμένα κ ειλικρινή, με ηγετικές τάσεις άλλα και τη θυσία ενός ήρωα γιατί επιθυμούν τη δικαιοσύνη, το σωστό, είναι επίμονα στη διεκδίκηση, μαχητικά και πολύ, μα πολύ καβγατζίδικα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούμε να υποψιαστούμε ότι το μέταλλο Γιανγκ θα φέρει πολλές ρίξεις, καβγάδες, πολέμους και θανάτους. Η πόλωση ιδεολογιών θα ναι έντονη και πολύ εύκολα οι καταστάσεις θα οδηγούνται στα άκρα. Ευτυχώς το στοιχείο του νερού στο οποίο ανήκει ο ποντικός εξαντλεί το μέταλλο κι έτσι όλα τα παραπάνω θα αμβλύνονται και θα εξασθενούν γρήγορα. Ωστόσο το διάστημα από τις αρχές Αυγούστου έως τις αρχές Νοεμβρίου οποί το στοιχείο του μετάλλου εντείνεται, οι εχθρικές καταστάσεις θα δυναμώσουν. Είναι το πιο επικίνδυνο διάστημα για πολεμικές συγκρούσεις και ας ελπίσουμε ότι έστω και στο πάρα πέντε θα αποφευχθούν. Απ την άλλη το ποντίκι ( νερό Γιάνγκ ) της χρονιάς αυτής είναι σαν την θάλασσα, εξίσου δυναμικό με το μέταλλο, ευθύ και με απίστευτη δύναμη.

Ο συνδυασμός και των δυο θα αυξήσει τα ακτοπλοϊκά άλλα και αεροπορικά δυστυχήματα, τις υπερβολικές βροχές που θα δημιουργούν μεγάλες καταστροφές, τα καιρικά φαινόμενα όπως πχ χιονοθύελλες ( κι αυτές νερό είναι ), γενικά φυσικές καταστροφές μεγάλων εκτάσεων και σε συνδυασμό με την έλλειψη του στοιχείου της γης απ τη χρονιά αυτή, δύσκολα το έδαφος θα μπορέσει να συγκρατήσει τόσο “νερό” και ίσως δούμε σημαντικές ζημίες σε πόλεις, κτίρια, κατολισθήσεις, ατυχήματα σε ορυχεία άλλα και σεισμούς. ( Το 1960 η Χιλή έπαθε μεγάλες ζημίες από έναν σεισμό 9.5 ριχτεί. Ας ελπίσουμε ότι δε θα συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιο σημείο του πλανήτη μας).

Το ποντίκι φημίζεται για το ρομαντισμό του, για τη βοήθεια και την εύνοια στις σχέσεις, το πολύ σεξ, την αύξηση των γεννήσεων, το φλερτ άλλα και τα σεξουαλικά σκάνδαλα.

Έτσι, το 2020 οι σχέσεις πρωταγωνιστούν, η φροντίδα και η συντροφικότητα γίνονται πιο απαραίτητες. Σε επίπεδο υγείας το μέταλλο Γιανγκ σχετίζεται με το αναπνευστικό ( πνεύμονες, μύτη ) ενώ το νερό Γιανγκ με τα νεφρά, το ουροποιητικό και τα γεννητικά όργανα. Όποτε αυτά χρειάζονται περισσότερη προσοχή γιατί θα είναι πιο ευαίσθητα.

Η έλλειψη φωτιάς το 2020 επιδείνωνε τις καρδιοπάθειες, κυκλοφορικό, διαβήτη και ανοσοποιητικό. Έλλειψη φωτιάς σημαίνει έλλειψη ζωτικότητας, κούραση, έλλειψη χαράς,ελπίδας, ενεργείας και ρίσκου. Συνεπώς τα συναισθήματα γίνονται σκοτεινά, λείπει η χαρά και το κέφι, εντείνονται οι ψυχώσεις και πιθανότατα να υπάρχει έξαρση σε δολοφονίες από άτομα με ψυχικές διαταραχές. Όταν υπάρχει φωτιά ο κόσμος είναι χαρούμενος και ρισκάρει, αντιθέτως όταν υπάρχει έντονο νερό ο κόσμος φοβάται, μαζεύεται, δεν έχει αυτοπεποίθηση και δε ρισκάρει για τίποτα. Σε οικονομικό επίπεδο δεν υπάρχει ουσιαστική ανάκαμψη όταν δεν υπάρχει το στοιχείο της φωτιάς.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, πρέπει εμείς να προσθέτουμε συνειδητά στη ζωή μας “φωτιά” και “γη”, δη να τροφοδοτήσουμε τη χαρά, τη ζωτική μας ενεργεία, να δημιουργούμε εμείς τις σταθερές βάσεις όπου δεν υπάρχουν, να ενισχύουμε, την πειθαρχεία και την θετική σκέψη, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα όμορφα και δυνατά στοιχειά του έτους και να κάνουμε το 2020 ένα δημιουργικό, έντονο, δυνατό και γεμάτο ευκαιρίες έτος.

Εστιάζοντας στους εαυτούς μας και στις οικογένειες μας, συγκρατώντας τα συναισθήματα που θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις, ενδυναμώνοντας τις καλές στιγμές, όσα δίνουν χαρά στη ζωή μας, δουλεύοντας σκληρά, με εντιμότητα, ειλικρίνεια, ευθύτητα, βάζοντας γερά θεμέλια σε ότι κάνουμε, δίνοντας έμφαση στις συνήθειες που προάγουν την υγειά, δείχνοντας την αγάπη μας στους ανθρώπους μας, ενδυναμώνοντας τις μεταξύ μας σχέσεις, τον ερωτά, τη χαρά και δημιουργώντας έναν πιο ζεστό και ανθρώπινο κόσμο, με συναισθησίες και νοίαξιμο για όσους είναι σε ευάλωτη κατάσταση κι έχουν ανάγκη από αγάπη, κατανόηση, φροντίδα και βοήθεια, δείχνοντας ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας! {by Sandy Katsouni}